Ιταλία: Εντολή για κυβέρνηση στον υπάλληλο του ΔΝΤ Κάρλο Κοταρέλι.

george

Το πραξικόπημα που ανέλαβε να εκτελέσει ο εντολοδόχος των Γερμανών  Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα,  ολοκληρώνεται με την αναμενόμενη ανάθεση σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών στον οικονομολόγο πρώην στέλεχος-υπάλληλο του ΔΝΤ Κάρλο Κοταρέλι.

Ο Κοταρέλι, νεοφιλελεύθερος ακραίος μονεταριστής,πιστός στις κλασσικές συνταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είχε ετοιμάσει λίστα για περικοπές άχρηστων δημοσίων δαπανών, ως σύμβουλος των κυβερνήσεων των Ενρίκο Λέττα και Ματτέο Ρέντσι.Είναι πιθανόν, βέβαια, η κυβέρνηση αυτή να μην λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, να διαχειριστεί μόνον τις τρέχουσες υποχρεώσεις και να αποφασιστεί, τελικά, προσφυγή σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο, όπου αναμένεται σαρωτική νίκη των ευρωσκεπτικιστών.

“Για την Ιταλία αποφασίζουν οι Ιταλοί και όχι οι Γερμανοί”, δήλωσε ο επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Ρέντζι, του οποίου η δημοτικότητα αυξάνεται αλματωδώς τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο των Πέντε Αστέρων δήλωσε ότι,  «Πρέπει να μας πουν, λοιπόν, ότι ο εκλογές είναι άχρηστες και ότι τις κυβερνήσεις τις αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης και τα χρηματοπιστωτικά λόμπι. Πρόκειται για ένα επίπεδο της θεσμικής σύγκρουσης που δεν είχαμε ζήσει ποτέ. Και το θέμα είναι ότι αν ξαναψηφίσουμε, πάρουμε το 80% και ξαναπροτείνουμε τον Σαβόνα, θα μας πουν και πάλι όχι».

Το Κίνημα των πέντε Αστέρων και το  μικρό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινήσουν την διαδικασία κατά του προέδρου Ματαρέλα για εσχάτη προδοσία, σύμφωνα με το άρθρο 90 του Ιταλικού συντάγματος σχετικά με τις δικαιοδοσίες του Προέδρου.

πηγή

This entry was posted in Αναδημοσίευση από Οδός Δραχμής. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s