Νέο χαράτσι ακινήτων με δια βίου πληρωμή μηχανικών!

akinita_pleisteiriasmoi_492817580Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης

Οι πολίτες που έχουν κάθε είδους ακίνητα, ακόμα και χωρίς κτίσμα, θα μισθοδοτούν σταθερά και για όσα χρόνια κατέχουν τα ακίνητα, ακόμα και σε περίπτωση δωρεάς, τους μηχανικούς, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν ένα νέο τσουχτερό χαράτσι για τα ακίνητά τους, το οποίο έχουν πληρώσει άλλες δυό φορές!

Αυτό προβλέπει το άρθρο 64 του σχεδίου νόμου, που βρίσκεται καθ οδόν προς τη Βουλή για ψήφιση και εντάσσεται στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα χωρίς να έχει σχέση μ αυτά!

Πρόκειται για μια διπλή κίνηση της κυβέρνησης που στην ουσία επιβάλλει ένα νέο διπλό χαράτσι και βρίσκει μόνιμη και άκοπη δουλειά στους συναδέρφους των κυρίων Τσίπρα, Σπίρτζη, Φλαμπουράρη και των άλλων παιδιών με υποχρεωτικούς εργοδότες τους πολίτες.

  1. Ξαναφέρνει, αλλά σαν καινούργια αυτή τη φορά, την «ταυτότητα κτηρίων», για την οποία οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει δισεκατομμύρια και στο κράτος και στους μηχανικούς όταν καθιερώθηκε ως «ενεργειακή ταυτότητα κτηρίων» στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά και όταν έγινε η καταγραφή των κτηρίων στο κτηματολόγιο.
  2. Επιβάλλει να πληρώνουν οι πολίτες διπλή αμοιβή στους μηχανικούς, μία εφ άπαξ και μία δια βίου για τα ακίνητά τους!

Η εφ άπαξ αμοιβή, που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, θα πληρώνεται στους μηχανικούς για να υποβληθεί ηλεκτρονικά φάκελος με τα στοιχεία του κατ όνομα μόνο κτηρίου, επειδή στην υποχρέωση υπάγονται μέχρι στιγμής και τα οικόπεδα, αργότερα δε, αν δε φτάσουν τα λεφτά, μπορεί και τα χωράφια.

Η μόνιμη αμοιβή των μηχανικών θα γίνεται κάθε εφτά χρόνια, επειδή τα στοιχεία της ταυτότητας του κάθε κτηρίου θα επανελέγχονται από αυτούς κάθε επταετία επ αμοιβή.

Την υποχρεωτική εμπλοκή των μηχανικών θεσπίζει όμως η κυβέρνηση σε κάθε δικαιοπραξία που αφορά σε κτήρια! Το αντίστοιχο άρθρο του νομοσχεδίου προβλέπει ότι:

«σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή, περιλαμβανομένων και των αιτία θανάτου δωρεών, που συντάσσεται μετά τη δημοσίευση του παρόντος και έχει ως αντικείμενο τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων χωρίς κτίσμα, επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού

Θυμίζω ότι στα πλαίσια της αντιγραφειοκρατίας και του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και της κατάργησης της εισφοράς υπέρ τρίτων οι πολίτες έχουν απαλλαγεί από την υποχρεωτική αμοιβή δικηγόρων και συμβολαιογράφων σε ένα σωρό περιπτώσεις, μηχανικών σε άλλες, καθώς και από την υποχρέωση καταβολής αγγελιοσήμου και άλλων –σήμων προς όφελος άλλων ουκ ολίγων επαγγελματιών.

Φαίνεται ότι επανέρχεται η μία τάξη προνομιούχων επαγγελματιών σε βάρος των εισοδημάτων του λαού. Όχι τυχαία διαπλεκόμενη σε υψηλότατο επίπεδο με την πυραμίδα της κυβέρνησης. Κοινώς αποκτήσαμε νέους νταβατζήδες. Τους οποίους η κυβέρνηση φροντίζει μισθολογικά από την τσέπη μας δια βίου, ψηφοθηρώντας ταυτόχρονα μαζί τους αισχρά.

Επισημαίνω, ότι με τον νέο νόμο δεν θα μπορεί να γίνεται μεταβίβαση ακινήτου χωρίς «ταυτότητα κτηρίου». Κι εδώ βρίσκεται η πιο τρανή απόδειξη ότι ο νέος νόμος δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμα αρπαχτή του κράτους σε βάρος των πολιτών.

 Επειδή κάθε τι των κτηρίων είναι αποτυπωμένο ήδη στο κτηματολόγιο, που έχει συνταχθεί ήδη για τα περισσότερα από τα κτήρια των μεγάλων πόλεων, είχε τη χρηματοδότηση της ΕΕ, έχει μείνει στη μέση και δεν απομένει παρά να ολοκληρωθεί. Όλα είναι εκεί. Στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο ΤΕΕ, που κάνουν τώρα τάχα ότι δεν ξέρουν. Έχουμε τις καρτέλες στα χέρια μας.

Αντ αυτού, η κυβέρνηση φέρνει την παραπάνω λαμογιά όχι για να καταγράψει, όπως παραπλανητικά λέει το κτηριακό προφίλ της χώρας, αλλά για να τ αρπάξει και να ψηφοθηρήσει.

Έχουμε μπλέξει πάλι με κλέφτες και πολιτικούς απατεώνες. Απλά πράγματα.

πηγή

Advertisements
This entry was posted in Αναδημοσίευση από Liberal. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s