Για την επιβίωση!

θα_πεινάσειςΌλα τάχαμε, ο προϋπολογισμός μας έλειπε. Έρχεται, λοιπόν, κι αυτός να προσθέσει νέα επιπρόσθετα βάρη στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών, η αντοχή των οποίων έχει από καιρό εξαντληθεί. Ωστόσο η κυβέρνηση επιμένει και προειδοποιεί, μάλιστα, ότι έπεται και συνέχεια, ακόμα σκληρότερη, με ασφαλιστικό, με φορολογικό, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας…

Ακόμα ένας προϋπολογισμός, ο οποίος στηρίζεται στην προϋπόθεση της ύφεσης, αλλά επιμένει να ζητάει περισσότερους φόρους από τους εργαζόμενους, ενώ επιμένει ταυτοχρόνως στις περικοπές δημοσίων δαπανών, δηλαδή νέες περικοπές εισοδήματος. Περιλαμβάνει νέα μέτρα 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 3,2 θα προέλθουν από πρόσθετη φορολογία και τα 2,5 θα προέλθουν από τις περικοπές συντάξεων και δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το πρόβλημα της επιβίωσης έπαψε να είναι από καιρό πρόβλημα ενός μικρού κοινωνικού περιθωρίου, αφορά πλέον ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας, καθημερινά μεγαλύτερου. Η επιβίωση απασχολεί καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, χωρίς κάποια προοπτική. Το δίχως άλλο, η ανάληψη άμεσης δράσης για να μην πεινάσει κανείς, για να μην στερηθεί τη θέρμανση το χειμώνα, για να έχει ηλεκτρικό ρεύμα, για να μη χάσει το σπίτι του, αποκτά δραματική προτεραιότητα.

πηγή

Advertisements
This entry was posted in Αναδημοσίευση από ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s