Ενας τόνος ηρωίνη, χιλιάδες καμένες ζωές.

Η «δήθεν» είδηση πως πίσω από κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών κρύβεται εφοπλιστής υπερκέρασε καθεαυτό το γεγονός ότι πάνω από 1 τόνος ηρωίνη βρέθηκε σε αποθήκη στο Κορωπί και στη βίλα της Φιλοθέης. Η Ελλάδα αποδεικνύεται πλέον και στην πράξη ότι είναι διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο για την ανάπτυξη των «επενδύσεων» σε ναρκωτικές ουσίες.

Το πρόβλημα έχει γίνει οξύτατο στις πιάτσες, που, όπως λένε οι γνωρίζοντες, οι τιμές έχουν κατέβει στα 5 ευρώ και το «πράγμα» που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά παραείναι νοθευμένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κάθε τρύπημα και φλέβα καμένη. Ακόμη και οι γιατροί τα έχουν χάσει, μ’ όσα βλέπουν τα μάτια τους. Τα στερητικά σύνδρομα είναι πολύ έντονα και δύσκολα αντιμετωπίσιμα.

Ανθρωποι που βγήκαν νικητές από τον αγώνα ενάντια στις τοξικές ουσίες, ανησυχούν διπλά. Οπως λένε, χρειαζόταν χρόνια για να γίνει ζημιά που σήμερα γίνεται μέσα σε λίγους μήνες από τα ναρκωτικά. Νεαρά παιδιά που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω και της χρήσης χαπιών, τα χαρακτηριστικά τους αλλοιώνονται. Συν τοις άλλοις, η αύξηση του AIDS στις πιάτσες των τοξικομανών της Αθήνας έχει αυξηθεί δραματικά.

Η κοινωνία αποχαυνωμένη από τα προβλήματα της καθημερινότητας, και η πολιτεία αδιάφορη, αφήνει το πρόβλημα να διογκωθεί και να πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Το είδαμε τις προάλλες με τις τοξικομανείς-ιερόδουλες που διασύρθηκαν δημόσια τις οποίες οι δήθεν οικογενειάρχες τις έβαζαν να μην φορούν προφυλακτικό, για παραπάνω ψίχουλα, κολλώντας και τις γυναίκες τους με AIDS.

Το θέμα της απεξάρτησης σαφέστατα δεν είναι απλό και χρειάζεται ο εξαρτημένος άνθρωπος να πάρει απόφαση ότι θέλει τη ζωή του στα χέριά του.

Ομως, τα προγράμματα -κατά κανόνα- τα «τρέχουν» κρατικοί φορείς. Κι όσο κι αν οι εξουσίες προσπαθούν να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί ή να τα θεωρήσουν ήσσονος σημασίας, μπροστά στο «μείζον» που υποτίθεται πως είναι η σωτηρία της χώρας, η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη. Και κυρίως των νέων παιδιών που ασφυκτιούν, διότι η οικονομική κρίση τούς έχει στερήσει ακόμη και την ελπίδα.

πηγή

Advertisements
This entry was posted in Αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s