Ποιος είναι το τέρας;

CACHE_650X650_1_109188Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

«Δεν είναι τέρατα οι τροϊκανοί». Πρόκειται για άλλη μία αποφθεγματική, εντελώς φρέσκια, δήλωση του υπουργού Υγείας, Αδώνιδος Γεωργιάδη. Το πρόβλημα είναι πώς βλέπει κανείς κάτι. Τι γυαλιά φοράει.

Ποια είναι η οπτική του γωνία. Ποιος ο σκοπός του και ποιο το ενδιαφέρον του. Γιατί, όντως. Αν ο υπουργός Υγείας, όπως έχει δηλώσει σε κάποια άλλη στιγμή αλαζονικής έπαρσης, ή προσπάθειάς του να αποδείξει πόσο καλός υπηρέτης είναι, δεν θα αφήσει την τρόικα να του κλέψει τη δόξα για τις απολύσεις στη δημόσια Υγεία, τότε ναι. Οι τροϊκανοί δεν είναι τέρατα. Τουλάχιστον όχι όσο είναι ο ίδιος. Οπως διατείνεται να αποδείξει. Γιατί οι τροϊκανοί δεν είναι υπουργοί. Δεν υπηρετούν μια χώρα. Ούτε υπηρετούν τους πολίτες της. Υπηρετούν τα χρήματα που έδωσαν. Και τους τρόπους με τους οποίους θα τα πάρουν πίσω, με τους απαραίτητους τόκους φυσικά.

Αυτός ο οποίος έπρεπε να υπηρετεί τη χώρα του και τους πολίτες αυτής της χώρας είναι ο ίδιος ο υπουργός. Δεν τους νοιάζει τους τροϊκανούς πόσοι είναι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι στην Ελλάδα. Δεν τους νοιάζει αν θα πληρώνουν 5, 10, ή 110 ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομείο ή στο ΠΕΔΥ-βιολί-έκτρωμα που στήνει ο, πάντα πρόθυμος να υπηρετήσει την τρόικα, υπουργός Υγείας. Δεν τους νοιάζει αν για μια επείγουσα επέμβαση θα πηγαίνει ο λογαριασμός στην Εφορία και ο άνεργος ανασφάλιστος θα ψάχνει από παντού για να τα πληρώσει. Ούτε τους νοιάζει τους τροϊκανούς αν ο σημερινός άνεργος ανασφάλιστος, μέχρι πρότινος πλήρωνε ένα κάρο ασφαλιστικές εισφορές για 10 ή για 30 χρόνια και κι εγώ δεν ξέρω για πόσα χρόνια, κι αν οι κυβερνήσεις, που υποσχέθηκαν ότι θα σώσουν τη χώρα και τους πολίτες της, άρπαξαν αυτά τα χρήματα και καταβαράθρωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, που πλέον δεν μπορούν να πληρώσουν νοσήλια, φάρμακα και συντάξεις.

Είναι χρέος του υπουργού Υγείας να τα γνωρίζει και να τα αναγνωρίζει αυτά τα πράγματα. Είναι χρέος του να υπηρετεί πρώτα τους Ελληνες και όχι τους τροϊκανούς. Τους συμπατριώτες του, μια και ο νυν υπουργός υποστηρίζει ότι είναι από αυτούς που αγαπούν τη χώρα.

Αλλά ο τηλεπαραθυράκιας, ραδιοφωνάκιας και τουιτεράκιας Αδωνις περισσότερο ενδιαφέρεται για το πώς θα εξυπηρετήσει καλύτερα τους τροϊκανούς και για το πώς θα τους ξεπεράσει, παρά για τους συμπατριώτες του. Τους πολίτες αυτής της χώρας, που ορκίστηκε να υπηρετεί. Και κάθε λίγο και λιγάκι προσπαθεί να γίνει ευχάριστος στους τροϊκανούς με απίθανες συνταγές, που μοναδικό σκοπό έχουν όχι να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του καθενός στη Δημόσια Υγεία, αλλά να το στερήσουν αυτό το δικαίωμα από όσο γίνεται περισσότερους πολίτες.

πηγή

Advertisements
This entry was posted in Αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s