Κι έγιναν τα τρία δύο…

imagesτου Νίκου Κουνενή

    Αφού συνέβαλλε τα μέγιστα στην εποποιία της τρίτης ανωκατωδιαρθρωτικής κυβέρνησης της χώρας, συμμορφούμενος μέχρι κεραίας στους Μερκολάντ,  Τομσενμορσμαζούχ και τους ανά τον πλανήτη ραντιέρηδες, οδηγώντας ως εκ τούτου εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους αυτής της χώρας στους νέους κοινωνικοοικονομικούς Καιάδες, αυτό το κράμα αριστοκράτη και παραδοσιακού δικολάβου, ο Φώτης Κουβέλης, είδε, επιτέλους, το φως το αληθινόν: «απαγκιστρώθηκε» από την κυβέρνηση, μπας και καταφέρει να αποφύγει την εσχάτη ώρα- αυτός και το κόμμα του- τον διαφαινόμενο αφανισμό (αυτόν που υπέστη και ο Κουβέλης της ακροδεξιάς, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Τουτέστιν, τρόικα εσωτερικού πάπαλα (αν και η διακυβέρνηση του τρόμου θα συνεχιστεί με ολιγομελέστερο, πλην εξίσου ουσιαστικό διακομματικό σχήμα: από δω και μπρος τη θέση της αναλαμβάνει το ευέλικτο ντουέτο Σαμαρμπελζεβούλ, που θα συνεχίσει τις χαριτωμένες πιρουέτες του επί πτωμάτων, τωρινών και μελλοντικών). .

   Που πάει να πει πως η ιδιωτική μας ενημέρωση (γιατί στην κρατική το μαύρο αναμένεται μακρύ ως προς τον χρόνο, κι αν κάποτε ασπρίσει θα θυμίζει το πουλάκι της χούντας που φάγαμε στη μάπα στα νιάτα μας, εκτός, φυσικά, κι αν εμείς το αποτρέψουμε, όπως προσπαθούμε, βδομάδες τώρα, μαζί με τους εκεί εργαζόμενους).

Από δω και μπρος θα βλέπουμε στα τηλεοπτικά οδοφράγματα νέους «αντιπολιτιυόμενους»: τον ίδιο τον Φώτη, τον Χατζησωκράτη, τον Μαργαρίτη, και τ’άλλα τα παιδιά, που μέχρι χτες προσπαθούσαν να μας πείσουν πως ο αργός θάνατος για το καλό μας είναι, κι όχι για το δικό τους συμφέρον.

Ευτυχώς για τους ολιγάριθμους πλέον «νουνεχείς» κατοίκους αυτής της χώρας, υπάρχουν και οι, τάχα μου, διαφωνούντες του Κόμματος: το οικειοθελώς αγκιστρωμένο ψαράκι με το εμβληματικό όνομα Ψαριανός, που διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή ζητώντας παραμονή στην κυβέρνηση, ο άλλος ο μουσάτος, ο πρώην πασόκος, που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομά του αλλά είχε καταψηφίσει ηρωικά το πρώτο μνημόνιο, και ως εκ τούτου διεγράφη απ’ τον Γιωργάκη, για να ταυτιστεί στη συνέχεια με τα δυο που το ακολούθησαν, ο Λυκούδης που ψήφισε λευκό και πάει λέγοντας.

Ας μην ανησυχούν οι εναπομείναντες στη ΔΗΜΑΡ, το αίμα νερό δεν γίνεται. Μαζί θα τους ξαναδούμε να λένε «ναι σε όλα» στις «κρίσιμες» συνεδριάσεις της βουλής, και να διαχωρίζονται στα δευτερεύοντα τοιαύτα. Διότι η «Αριστερά της Ευθύνης» γι αυτόν, και μόνο γι αυτόν, τον λόγο φτιάχτηκε, και κρίμα σε κάποιους καλοπροαίρετους οπαδούς της που άλλα πίστευαν όταν την ψήφισαν, και άλλα βλέπουν τώρα, που εξαπολύουν συμβολικά- πλην άκρως οργισμένα- πτύελα κατά των στελεχών της.

   Εν τω μεταξύ, απ’ ότι όλοι έντρομοι μάθαμε, η Ακροδεξιά της Ευθύνης, δια του εκπροσώπου της, λιανεμπόρου έντυπων απορριμμάτων, Αδώνιδος Γεωργιάδου αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας. Οπότε την πέφτουμε σε αναγκαστική –αν και δύσκολη λόγω κοινωνικοοικονομικών συνθηκών- συνθήκη: χαλάρωση, τρεξιματάκια, υγιεινή διατροφή και τα τοιαύτα, μπας και αποφύγουμε εγκεφαλικούλια, εμφραγματάκια, καταθλιψούλες και τα τοιαύτα. Σε κάθε περίπτωση, ζωή σε λόγου μας, αγκίστρια στους εισοφάγους τους.  

πηγή   

Advertisements
This entry was posted in Αναδημοσίευση από alfavita.gr. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s