Η Ευρώπη των μοναδικών λύσεων ΑΣ εφαρμόσει την τελευταία που της έμεινε…

Η Ελλάδα αποδείχθηκε κάτι σαν το κουτί της Πανδώρας για την Ευρώπη. Με το που άνοιξε, άρχισαν τα προβλήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο στην Ευρωζώνη.

woman-500x233του Στρατή Μαζίδη

Καμια φορά συμφέρει καλύτερα να μην ανοίγεις επικίνδυνα κουτιά αλλά να τα φυλάς καλοσυντηρημένα στην άκρη. Ειδικά από τη στιγμή που δεν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε μπορεί να πεταχθεί από μέσα. Η χώρα μας είχε αρκετά προβλήματα. Είδε όμως κανείς τρία χρόνια τώρα να έχει αλλάξει έστω το παραμικρό; Ούτε καν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν φύγει. Οι παρέες και το πάρτι καλά κρατούν.

Η Ευρώπη λοιπόν στην περίπτωσή μας στάθηκε ανίκανη. Αντί να επιβάλλει το νοικοκύρεμα της χώρας, αρκέστηκε τελικά στις οριζόντιες περικοπές,τις σαλαμοποιήσεις, το επιλεκτικό σε δικό μας βάρος PSI. Αυτή η ατελέσφορη μέθοδος ονομάστηκε μοναδική λύση για την περίπτωση της Ελλάδας. Πείραμα. Αποτυχημένο.

Στην Ιρλανδία την πλήρωσαν τα ταμεία.

Στην Κύπρο εφαρμόστηκε η έταιρη μοναδική λύση του κουρέματος. Κομποδέματα από αποταμιεύσεις ή αγοραπωλησίες μπήκαν στον ίδιο τορβά με τα μαύρα κεφάλαια.

Στην Ισπανία παρά τις εγγυήσεις των καταθέσεων, επιβάλλεται έκτακτη εισφορά -ελάχιστη έστω- σε όσες υπερβαίνουν τα € 1.000,00 για να τσοντάρουν λέει για τα ομόλογα των ακινήτων που έσκασαν. Και για ποιο λόγο να πληρώσει ένας απλός εργάτης έστω και 3,4 ευρώ για αυτόν που εξαρχής επένδυσε σε κάτι που είχε ρίσκο; Άλλη μοναδική λύση αυτή.

Πολύ φοβάμαι πως η μαγική βαλίτσα των μοναδικών λύσεων δεν έχει τελειωμό. Έχουμε να δούμε κι άλλες τέτοιες εφαρμογές.

Μόνο που οι μάγοι είναι μαθητευόμενοι.

Στο πρώτο τους μαγικό στην Ελλάδα έδειξαν ότι δεν έχουν ιδέα και πως το καπέλο τους δεν κρύβει ούτε άσους ούτε λαγούς. Φανέρωσαν την αδυναμία τους. Η κρίση τους πήρε από κάτω.

Με την Κύπρο, με το που ακούστηκε έστω η συλλαβή κου(ρεμα) χάθηκε η τραπεζική πίστη της ευρωζώνης ενώ το νησί τελείωσε από οικονομικής άποψης και πολύ φοβάμαι από γεωπολιτικής.

Υπάρχει βέβαια και μια ακόμη λύση που αργά ή γρήγορα θα συμβεί με όλους αυτούς τους επικίνδυνους μάγους. Να εξαφανιστούν κι αυτοί και το νόμισμά τους που έφερε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε και η υποτιθέμενη ευρωπαϊκή ένωση.

Υποτίθεται ότι η πάλαι ποτέ ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει την ειρήνη, την ανάπτυξη και την ευημερία των λαών αποτρέποντας μια για πάντα την ανάδειξη ενός Δ’ Ράιχ. Μάλλον όμως πέτυχε το ακριβώς αντίθετο. Δεν έχει λοιπόν λόγο ύπαρξης.

πηγή

Advertisements
This entry was posted in Αναδημοσίευση από Free Pen. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s